11 Mar, 24

Zagotavljanje stalne uporabe električne opreme za ravnanje z materialom je ključno za učinkovito poslovanje.

To še posebej velja v industrijskih okoljih, kjer se viličarji in druge električne naprave uporabljajo za premikanje tovora in materiala. Da bi ohranili nemoteno delovanje in maksimirali produktivnost, je bistvenega pomena skrbeti za pravilno polnjenje in izpraznitev akumulatorjev. S tem se lahko zmanjša potreba po pogostih polnjenjih ali menjavah akumulatorjev, kar vodi v povečano učinkovitost in zmanjšanje stroškov vzdrževanja.

V ta namen je podjetje EnerSys razvilo inovativno rešitev v obliki elektronskih naprav Wi-IQ in Wi-IQ2. Te naprave združujejo dolgoletne izkušnje podjetja na področju nadzora akumulatorjev z najnovejšo brezžično tehnologijo. Nameščene so na glavnem kabelu DC na akumulatorju, kjer spremljajo in beležijo pomembne podatke, kot so tok, napetost, temperatura in nivo elektrolita.

S pomočjo dodatnega zunanjega senzorja omogočajo natančno spremljanje in nadzor nad stanjem akumulatorja v realnem času. Lučke LED na napravah prikazujejo trenutno stanje akumulatorja, kar omogoča enostavno spremljanje in diagnosticiranje morebitnih težav. Kontrolniki za baterije Wi-IQ in Wi-IQ2 omogočajo upravljavcem vozil in naprav boljši nadzor nad akumulatorji ter omogoča pravočasno ukrepanje, če se pojavi kakršen koli problem. S tem se lahko preprečijo morebitne okvare akumulatorjev in podaljša življenjska doba akumulatorjev ter električnih naprav.

Poleg tega lahko natančno spremljanje podatkov o stanju akumulatorjev pomaga optimizirati postopke polnjenja in izpraznitve, kar vodi v večjo učinkovitost in varnost pri delu. Številna podjetja, ki se ukvarjajo z logistiko in notranjim transportom, se zavedajo pomena učinkovite rabe energije in zmanjševanja emisij. S pravilno uporabo kakovostnih baterij ter naprednih tehnoloških rešitev, kot so naprave Wi-IQ in Wi-IQ2, lahko tudi slovenska podjetja dosežejo večjo trajnost in učinkovitost v svojih operacijah.

Brezžični kontrolniki za baterije

Funkcije in prednosti sistema Wi-IQ

  1. Opozorilo ob temperaturi: Sistem Wi-IQ zazna nenormalno visoke temperature akumulatorja in uporabniku priporoči, da preneha uporabljati akumulator, saj lahko visoka temperatura povzroči poškodbo. Poleg tega lahko polnilniki IQ samodejno zaustavijo polnjenje, da se akumulator ohladi in prepreči morebitne poškodbe.
  2. Napetostno neravnovesje: Sistem Wi-IQ uporabnika obvesti o morebitnem napetostnem neravnovesju akumulatorja, kar omogoča pravočasno ukrepanje in preprečuje okvaro akumulatorja. Uporabnik lahko takoj poišče pomoč in izvede potrebne popravke, da se prepreči nadaljnja škoda.
  3. Nizka raven elektrolita (ko je pritrjena dodatna sonda): Če je dodatna sonda pritrjena na akumulator, sistem Wi-IQ spremlja raven elektrolita in uporabniku predlaga, kdaj naj dolije elektrolit. To pomaga ohranjati optimalno delovanje akumulatorja in preprečuje poškodbe zaradi pomanjkanja elektrolita.
  4. Podatkovni pomnilnik: Sistem Wi-IQ omogoča shranjevanje podatkov o akumulatorju za do 2555 ciklov. To omogoča natančno spremljanje in analizo zgodovine delovanja akumulatorja ter identifikacijo morebitnih težav. Poleg tega je možna analiza podatkov o stanju napolnjenosti, opozoril o temperaturi in opozoril o nizki ravni elektrolita.
  5. Brezžična zmogljivost: Ena od ključnih prednosti sistema Wi-IQ je brezžična povezljivost, ki omogoča enostaven prenos podatkov v računalnik. Z dosegom do 30 metrov brez ovir je uporabnikom omogočeno preprosto spremljanje stanja akumulatorja na daljavo.

S sistemom Wi-IQ lahko dosežete večjo produktivnost in večje dobičke! S spremljanjem in analizo podatkov o akumulatorjih lahko pravočasno prepoznate morebitne težave ter s tem povečate učinkovitost in zanesljivost vaše opreme.